Gratis veilige wifi op meer dan 50 plekken in Amsterdam, waaronder Winkelcentrum Nieuw West!

Het moment is gekomen. Vanaf deze bijzondere dag – vrijdag 15 november 2019 – heeft u op meer dan 50 locaties in Amsterdam veilige wifi in de openbare ruimte. Vanaf begin 2020 zijn er meer dan 200 locaties waar publicroam wordt geboden. Hoezee!

Internet oh internet, smartphone oh smartphone. De wereld kan niet meer zonder. Amsterdam ook niet. Want waar zouden we zijn zonder veilig appen en mailen? Waar zouden we zijn als we niet veilig onze routes kunnen plannen, swipen, foto’s versturen, concertkaartjes bestellen, Facebook checken, en weten welk restaurant in de buurt wordt aanbevolen?!

En het heet publicroam

Vanaf vandaag hebt u op meer dan 50 locaties toegang tot zo veilig mogelijk, gratis en draadloos internet in de openbare ruimte in onze stad. Bij gebruik van publicroam weet je dat de verbinding beveiligd is want het is versleuteld, je hoeft geen persoonsgebonden data te geven om in te loggen en je weet zeker dat er geen data gekopieerd worden. Het gebruik van publicroam is gratis. U moet zich één keer registreren. Daarna maakt u automatisch contact op de locaties waar publicroam aanwezig is.

Van 50 naar 200

Nu is publicroam is beschikbaar op meer dan 50 locaties in de stad, waaronder gemeentelijke locaties, welzijnsorganisaties, buurtwerkkamers en huizen van de wijk. Vanaf 1 januari 2020 komen er 150 locaties bij.

Waar is die veilige wifi?

Meer informatie vindt u op publicroam.nl/amsterdam. Daar ziet u een kaart met de locaties waar publicroam wordt aangeboden.

Wifi in de openbare ruimte is onderdeel van Agenda Digitale Stad

15 november 2019, artikel via: https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuws/veilige-wifi